keskiviikko 18. tammikuuta 2017

18.1.2017 Ruislämppärit




Lämpimät voileivät sopivat mainiosti iltapalaksi saunan jälkeen. Niihin voi käyttää mitä jääkaapista löytyy. Juustonkannikat saa raasteena viimeisen sijoituspaikkansa :) Tässäpä yksi versio.

Ainekset:



Reissumiestä
400g sika-nauta jauhelihaa
 1 rkl Tacomausteseosta
1 dl paseerattua tomaattia
margariinia
Aurajuustoa
n. 150 g juustoraastetta
Maustekurkkuviipaleita
Jalapenoa/pepperonia
Tabascoa tai muuta chilikastiketta
1/2 paketti pekonia

Valmistus:  (2-3 leipää per annos)

1. Ruskista jauheliha, mausta Tacomausteella ja lisää paseerattu tomaatti.. MAISTA.

2. Paahda reissumiesviipaleet leivänpaahtimessa.

3. Voitele leivät ohuesti margariinilla ja laita leivinpaperilla suojatulle pellille.

4. Lusikoi leiville jauhelihaseosta. Murenna päälle reilusti aurajuustoa. Ripottele päällimmäiseksi reilusti juustoraastetta.

5. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa n. 6-8 min.

6. Siirrä valmiit leivät lautaselle. Ruiski päälle Tabascoa ja lisukkeiksi jalapenoa, maustekurkkua ja rapeaksi paahdettua pekonia.


Vinkki: Saat pekonista rapeaa laittamalla sen kylmälle pannulle. Laita sitten täysi teho ja anna tiristä kunnolla ennenkuin alat kääntelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti